Skrevet: 09.04.2013 20:42


Noen gang tenkt på hva du vil bli når du blir stor? Det har ihvertfall jeg tenkt på en del ganger. Alltid like vanskelig å finne den riktige rettningen. Jeg har lurt selv å sturdere mot like ting. Veldig ofte lander jeg under hotell, reiseliv, ledelse og den veien der. Tilfeldig fant jeg den testen her. Hvis du sitter og lurer på hva du vil bli, så kan du trykke deg inn og ta testen. Den tar ikke mer enn maks 5 minutter. Testen går på utdanning etter vgs. For deg som ikke vet hva du hvilke fag eller linje du skal ta på videregående, så kan du ta denne testen her.
Jeg fikk akkurat det jeg vuderer å søke. Det her stod det:

Du elsker å gi god service og det gjennomsyrer din tilværelse. Du kan skille mellom kvalitet og kvantitet, og passer alltid på at selskapet og kunden får det beste. Liker du høyt tempo så passer jobber i hotell og restaurant perfekt. Hvis du liker å administrere prosjekter og organisere begivenheter, kan en karriere innen reiseliv og servicenæringen passe deg. Event er en voksende industri hvor arbeidsdagen byr på mange varierte arbeidsoppgaver. Det å arbeide med service, uansett yrke, krever en viss type talent og er et morsomt og variert yrke som lar deg jobbe både i Norge og i utlandet.
Turisme, reiseliv og service

Jobber innenfor turisme og service er utfordrende, men fremfor alt stimulerende. Turisme fortsetter å øke etter hvert som flere og flere velger å reise til andre land. Her er god service ekstremt viktig fordi det gjennomsyrer de fleste yrker i feltet. Å være god til administrasjon og arrangere arrangement vil også være nyttig i dette yrket. Eksempler på yrker innen reiseliv og service er guide, reiseleder, resepsjonist, eventarrangør, turoperatør, reisebyrå og prosjektleder.

Hotell og Restaurant

Jobb innenfor hotell- og restaurantbransjen er svært variert og mangfoldig. Her kan du jobbe som servitør, kokk, daglig leder på hotell, bartender eller vinkelner. Man må kunne håndtere stress og du bør vite på forhånd at yrket medfører varierende arbeidstider. Eksempler på yrker i hotell- og restaurantbransjen er hovmester, butler, resepsjonist, servitør, kokk, daglig leder m.m.

Make-up, stylist og frisør

Gjennom en Make-up / Stylist / Frisør  utdanning lærer du et stort spekter teknikker, alt fra grunnleggende skjønnhetssminke til spesialeffekter for film og scene, bildemanipulering, hudpleie, hår og klesstyling. Som makeup artist/stylist kan jobbe innen reklame, tv, film og fashion, og du kan jobbe både i Norge og i utlandet.

Bartender (Har allerede utdanning under bartending)

Det å jobbe som bartender er til tider veldig hektisk og stressende. Det handler om mer enn evnen til å blande gode drinker. Service er alfa og omega i bartenderyrket. Det er viktig å være klar over at yrket innebærer en stor variasjon i arbeidstid og det kan fort bli både sene og lange kvelder.

Sikkerhet

Det å jobbe i en bransje der sikkerhet er i fokus er viktig og man trenger pålitelig kompetanse. Yrker i sikkerhetssektoren omfatter branningeniør, brannmann, politi, sikkerhetsleder eller en jobb i overvåkningsbransjen. Drømmer du om å arbeide for et tryggere samfunn - utdanne deg innen sikkerhet.

 


- Hva vil du velge?0 kommentarer på "Når jeg blir stor?"
Kommentarer


Legg igjen en hilsenNavn:


Mail:


Bloggadresse:


Din kommentar:


hits