Skrevet: 22.04.2013 12:56


Hmmm... Rydde eller lese til eksamen? My life atm - fml!!
Skrevet: 15.04.2013 08:40


De siste dagene har nesten alt av tiden min gått til eksamen og lesing... Har vært våken siden 06:15, så starter dagen med en deilig varm kakao og film.

- Har du sett Magic Mike?
Skrevet: 11.04.2013 20:06


Da jeg var i Sverige hos familien til kjæresten min fikk jeg smake på verdens beste knekkebrød. Jeg spiste eller spiser det som godteri. Tar heler ikke å så lang tid å lage. Så jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere. Den må bare prøves!

Det du trenger er:

Dette er ca en langpanne.

0,5 dl linfrø
1 dl sesamfrø
0,5 dl solsikkefrø
0,5 dl gresskarfrø
2 dl maismel
1 tsk flingsalt

2,5 dl kokende vann
0,5 dl olivenolje

 

1. Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør om.

2. Hell opp i det kokende vannet og olivenoljen.

3. Rør alt sammen og la det hvile i ca. 5 minutter.

4. Sett ovnen på 150 grader. Varmluft hvis du skal ha flere brett inne i ovnen samtidig.

5. Legg alt sammen på en langpanne med bakepapir. Bruk fingrene eller noe annet til å jevne det litt ut.

6. Legge et nytt bakepapir på toppen, så begynn å kjevle ut deigen til den blir helt tynn. Strø litt flingsalt på toppen.

7. Skjær deigen opp i knekkebrødstørrelse.

8. Putt den inn i ovnen (150 grader) i ca 50 - 60 minutter.

9. Avkjøl knekkebrødene på en rist.

 

Så der har du klart lørdagsgodteri som er sunt og godt. Utrolig deilig å ta ulike oster på hvis man liker det.

- Høres det godt? Så test da vel!
Skrevet: 11.04.2013 11:54


Det er kun 6 dager igjen! Jeg skal ha min første eksamen om 6 dager. Siden januar har jeg gått på Sonans Nettgymnas for å bli ferdig med påbygg. Siden jeg har slitet ganske mye med sykdom og ulike personlige ting klarte jeg aldri å bli ferdig med påbygg. Lettere sagt: Jeg fikk kyssesyken, og jeg visste ikke at jeg hadde det. Feiret russetid, trente 3 dager i uka og levde et normalt tenåringsliv. Siden jeg hadde et normalt liv endte det opp med mange ettersykdommer. Som jeg sliter forsatt med. Som jeg vet ikke om jeg klarer å fulføre den jobben jeg har fått nå og eksamen samtidig. Kroppen min har allerde sagt ifra at jeg må roe meg ned. Eneste som er vanskelig er at man trenger pengene, og det er veldig vanskelig for meg å si ifra til familien rundt meg. Det er veldig mye som skjer i familien den siste perioden. Vil ikke gå inn på det, men det sliter veldig på meg... Nok om det. Jeg skal ihvertfall ha naturfageksamen om 6 dager.Så nå sitter jeg her med dataen oppe, en perm med masse ark, mugge med vann, snus og DEILIG varm kakao. Ahh! Å lese til eksamen kan være avslappende på en måte.

- Ønsk meg lykke til! :)
Skrevet: 10.04.2013 22:49


Hva er din beste måte å slappe av på? Min er å fylle opp boblebadet med olje og stearinlys rundt. Når jeg kjenner første tåen treffer vannet kjenner jeg at skuldrene mine senkes. Etter at vi tok oss et bad ble det litt is og fotball. Kjæresten min har fotball på tvn og på dataen for å få med seg begge kampene av champion league... Avhengig? JA! Jeg får kose meg med gamle bilder og dataen. Noe som jeg syntes er helt greit. Litt "alene tid". He he!


Har sittet i to dager og sett igjennom en eske med mange gamle bilder, så fant jeg dette bilde her. Verdens fineste mamma!


 

- Hva syntes du om bildene? Hva liker du å gjøre når du skal slappe av?
Skrevet: 09.04.2013 20:42


Noen gang tenkt på hva du vil bli når du blir stor? Det har ihvertfall jeg tenkt på en del ganger. Alltid like vanskelig å finne den riktige rettningen. Jeg har lurt selv å sturdere mot like ting. Veldig ofte lander jeg under hotell, reiseliv, ledelse og den veien der. Tilfeldig fant jeg den testen her. Hvis du sitter og lurer på hva du vil bli, så kan du trykke deg inn og ta testen. Den tar ikke mer enn maks 5 minutter. Testen går på utdanning etter vgs. For deg som ikke vet hva du hvilke fag eller linje du skal ta på videregående, så kan du ta denne testen her.
Jeg fikk akkurat det jeg vuderer å søke. Det her stod det:

Du elsker å gi god service og det gjennomsyrer din tilværelse. Du kan skille mellom kvalitet og kvantitet, og passer alltid på at selskapet og kunden får det beste. Liker du høyt tempo så passer jobber i hotell og restaurant perfekt. Hvis du liker å administrere prosjekter og organisere begivenheter, kan en karriere innen reiseliv og servicenæringen passe deg. Event er en voksende industri hvor arbeidsdagen byr på mange varierte arbeidsoppgaver. Det å arbeide med service, uansett yrke, krever en viss type talent og er et morsomt og variert yrke som lar deg jobbe både i Norge og i utlandet.
Turisme, reiseliv og service

Jobber innenfor turisme og service er utfordrende, men fremfor alt stimulerende. Turisme fortsetter å øke etter hvert som flere og flere velger å reise til andre land. Her er god service ekstremt viktig fordi det gjennomsyrer de fleste yrker i feltet. Å være god til administrasjon og arrangere arrangement vil også være nyttig i dette yrket. Eksempler på yrker innen reiseliv og service er guide, reiseleder, resepsjonist, eventarrangør, turoperatør, reisebyrå og prosjektleder.

Hotell og Restaurant

Jobb innenfor hotell- og restaurantbransjen er svært variert og mangfoldig. Her kan du jobbe som servitør, kokk, daglig leder på hotell, bartender eller vinkelner. Man må kunne håndtere stress og du bør vite på forhånd at yrket medfører varierende arbeidstider. Eksempler på yrker i hotell- og restaurantbransjen er hovmester, butler, resepsjonist, servitør, kokk, daglig leder m.m.

Make-up, stylist og frisør

Gjennom en Make-up / Stylist / Frisør  utdanning lærer du et stort spekter teknikker, alt fra grunnleggende skjønnhetssminke til spesialeffekter for film og scene, bildemanipulering, hudpleie, hår og klesstyling. Som makeup artist/stylist kan jobbe innen reklame, tv, film og fashion, og du kan jobbe både i Norge og i utlandet.

Bartender (Har allerede utdanning under bartending)

Det å jobbe som bartender er til tider veldig hektisk og stressende. Det handler om mer enn evnen til å blande gode drinker. Service er alfa og omega i bartenderyrket. Det er viktig å være klar over at yrket innebærer en stor variasjon i arbeidstid og det kan fort bli både sene og lange kvelder.

Sikkerhet

Det å jobbe i en bransje der sikkerhet er i fokus er viktig og man trenger pålitelig kompetanse. Yrker i sikkerhetssektoren omfatter branningeniør, brannmann, politi, sikkerhetsleder eller en jobb i overvåkningsbransjen. Drømmer du om å arbeide for et tryggere samfunn - utdanne deg innen sikkerhet.

 


- Hva vil du velge?
Skrevet: 07.04.2013 16:35


Den siste tiden har det skjedd utrolig mye. Blant annet påske, ny jobb og lese til eksamen. Så jeg må beklage for det!

Jeg har fått jobb i en barnehage her i Bergen. Fantastiske barn, men man blir sliten. Sånn er det å jobbe med barn. Jeg var først ringevikar, men jeg var så heldig å få en 70% vikarstilling siden det er så mange som er sykemeldt. Så det passer meg perfekt! Jeg kommer til å jobbe rundt 3 ganger i uken og 2 dager fri. Eneste som er litt kjipt er at barnehagen stenger 26. juni og er stengt helt til 12.-14. august. Heldigvis for meg som jeg på intervju hos Ving som salgskonsulent (sommerjobb) på kontoret her i Bergen. Jeg savner å jobbe med i Ving og reiser. Derfor blir dette en herlig mulighet for meg.

- Har du noe tips til hva slags tema jeg skal blogge om? Hva syntes du er interessant? Hva leser du på en blogg?
Skrevet: 02.04.2013 21:32


Dette kom jeg hjem til etter jobb. En søt lapp og JB pute. Er han mer fan enn det jeg trodde? He he!


hits